04 Nov
04Nov


Fujinon GF 100mm f/2 R LM WR

עדשת הפוגי לפורמט בינוני עם אורך מוקד מגביל ל 87 מ"מ בפול פריים. לא רק שהיא עדשה חדה במיוחד אלא גם עם בוקה רך במיוחד. יצאתי לצלם איתה נוף וקצת את הילדים ואפילו שיחקתי איתה עם קצת מקרו וצילום גופים בתנועה. היא אומנם לא מיועדת לצילום מהיר/ספורט אבל לשחק זה תמיד כיף. הכתבה שלפנייכם היא מה שאני חושב עליה

f/2 @1/160 @ISO-6400


העדשה מיועדת בעיקר לצילומי פורטרטים וצילומי רחוב של אנשים. אורך המוקד הזה אשר נפוץ מאוד בקרב צילומי פורטרטים עושה את העבודה. עומק השדה הרדוד שאפשר להגיע איתה קרוב למה שתקבלו בעדשה עם צמצם 1.2 מה שמאפשר לבודד את האובייקט המצולם גם כאשר הרקע קרוב מאוד לאובייקט. לדוגמה צילמתי איתה את הילדים שהם נימצאים חמישים ס"מ בילבד מציור שעל הקיר והציור הפך למריחה עדינה בלבד. את אותו האפקט אפשר לנצל גם בצילומי חוץ כמו בצילומי פרחים. אומנם לא מדובר פה על עדשת מקרו אבל לצילומי פרחים לא תמיד צריך עדשת מקרו ואפשר גם עם עדשות עם אורכי מוקד כאלה. יתרון נוסף שמצאתי באפשרות לפתוח צמצם עד כדי כך זה שאפשר לבודד את הפרח מהרקע שנימצא בגוון כמעט זהה לפרח. כמו שמבקרה של החצב הזה שהצבע של העשבים היבשים היה כמעט וזהה לחלוטין לחצב. אם לא הייתי יכול לפתוח צמצם ל 2 החצב היה נעלם לחלוטין בתוך התמונה ותזכרו כי לא מדובר כאן בעדשת מקרו. אין ספק שצילום איתה הוא תענוג גדול

f/2 @1/200 @ISO-160


f/3.6 @1/2000 @ISO-320


בצילומי נוף מטבע הדברים ובשל אורך המוקד הגדול שלה הנוף יוצא דחוס משהו אבל בו בזמן העדשה לא מייצרת עיוותים של עדשה רחבת זוית והעדשה הזאת מאפשרת לתת "זום אין" לתוך הנוף ולבודד את החלקים החשובים שבו. כך פעלתי בצילומים באזור הרי ירושלים ששם רציתי לבודד חלקים ספציפים בנוף על מנת להפתר מעמודי החשמל הרבים שיש על ההרים וכן את הכבישים שחותכים את ההרים. בעדשה רחבת זוית לא הייתי יכול לעשות את זה ולכן לפעמים לא תמיד נכון לעבוד עם רחבת זווית בכל מקום. גם בצילומים במדבר הייתי מרשה לעצמי לעבוד עם עדשה כזאת על מנת לבודד קטעי הרים מתוך התמונה הכוללת. גם בנחל כזיב ניצלתי את "התמונה הדחוסה" על מנת לבודד קטעי נחל מעניינים יותר. יותר מפעם אחת שאנחנו מגיעים לנחל החלקים שמעל לנחל לא רלונטים לצילום לדוגמה עצים יבשים שמעל הנחל, ליכלוך של מטיילים וסלעים "שלא נימצאים" במקום הנכון ועדשה באורך מוקד כזה יותר נכונה לצילום.

f/2 @1/2000  @ISO-100


f/5.6 @1/400 @ISO-200


f/3.6 @1/160 @ISO-400


אחד היתרונות בעבודה עם פורמט ביינוני זה הרזולוציה הגבוהה וגודל החיישן מה שמאפשר לעשות קרופים מאוד גדולים ועדיין לשמור על חדות האובייקט. אומנם זה אומר שאי אפשר לשלוח להדפסות גדולות אבל זה בהחלט מגדיל את הגמישות בעבודה. בצילומי מקרו עם העדשה הזאת יכולתי לעשות קרופ גדול ולקבל צילום מקרו אומנם זה לא עם עדשה שמיועדת לזה. דבר נוסף שניסיתי לעשות עם העדשה זה לצלם גופים שנעים במהירות. אני יודע שהעדשה לא עדשת ספורט אבל רציתי לדעת עד כמה אפשר למתוח את גבולות היכולות שלה לקצה. יצאתי לכביש שמחבר בין עין כרם לבר בהר. הכביש הפטלטל מושך עליו בכל שבת עשרות רוכבי אופנעים לטוס בסיבובים והחלטתי לבדוק שני דברים (שהם מאפשרים לבדוק יעילות מנגנון אוטופוקוס) הראשון זה לצלם גוף שמתרחק מהמצלמה והשני גוף שמתקרב למצלמה שזה קשה הרבה יותר למנגנון האוטופוקוס שלה וצילמתי שני רוכבי אופנוע על הכביש. על מנת להקשות על המערכת במיוחד. פתחתי את הצמצם למקסימום מה שהוריד את עומק השדה ויצר נקודה מאוד קטנה להצליח לפקס עליה. הבעיה במציאת הפוקוס על ידי המצלמה עצמה לא הייתה בעייתית יחסית לפורמט ביינוני אבל העדשה התקשתה להגיב במהירות. אני מאמין שהעדשות הטלסקופיות יותר של הפורמט הביינוני מגיבות מהר יותר. כאשר צילמתי את הרוכב שהיה מאוד קרוב אלי ודהר לכיווני, העדשה התעכבה בשנייה וזה בדיוק הזמן שהיה צריך על מנת לגרום לה לפספס את הפוקוס והיא תפסה דוקא את החלק האחורי. אבל כאשר צילמתי רוכב אופנע שהתרחק ממני כמו טיל העדשה הגיבה מספיק מהר והצלחתי לתפוס אותו על אף שהוא "רץ" על הכביש.

f/2 @1/2000 @ISO-100


f/2 @1/2000 @ISO-100


f/2 @1/400 @ISO-320


f/2 @1/400 @ISO-320


לסיכום אני יכול להגיד לכם שאם אתם מצלמים פורטרטים אם זה בסטודיו ואם ברחוב זאת אחת העדשות הטובות ביותר שאפשר למצוא עם בוקה מדהים! גם צלמי נוף יכולים להנות מהנוף הדחוס ונטול עיוותים. לעדשה יש קונטרסט ורזולוציה מאוד גבוהים ולא היה שום צורך להוסיף צבע לתמונה מפני שכך התמונות יצאו. למעשה חוץ מאיזון לבן (טמפרטורות) בכלל לא הייתי צריך לגעת בתמונות. העדשה פשוט עושה את שלה. מומלץ בחום.

f/5.6 @1/125 @ISO-800


f/3.6 @1/160 @ISO-640


f/3.6 @1/160 @ISO-500


f/4.5 @1/200 @ISO-640



f/4.5 @1/200 @ISO-640



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.