Ferrino XMT 80+10L
כשיוצאים לצילומי שטח של כמה ימים, או בשביל ישראל, ומשלבים צילום עם זה, יש צורך בתרמיל מספיק גדול כדי להכיל את כל ציוד השטח, כמו שק שינה לטמפרטורות נכונות, אוהל יחיד או אוהל זוגי, גזיה ועוד. בנוסף לזה צריך, וזה הכי חשוב, שהתרמיל יהיה נח על הגב, וכמובן עמיד, מפני שתרמיל גדול מפורק בלב השטח לא טוב לאף אחד. אני מסתובב עם התרמיל הזה כבר כמה שנים, והוא עדיין כמו חדש, אין שום סימני בלאי ברמת התפרים או ריפודים . הדבר היחיד שיש לו זה אבק, מה שאומר שאני מטייל בשטח והרבה. שזה נהדר!
FERRINO-XMT-80+10L
איך לבחור תרמיל
אני אתחיל בפירוט הדברים שהכי חשובים בתרמיל גב לטיול ארוך. מניסיון של המון שנים של טיולי שטח עם משקל כבד על הגב. מה שהכי חשוב בתרמיל שטח זה הנוחות שלו על הגב. זה משהו שאי אפשר להתפשר עליו בשום אופן, לא משנה מה המחיר של התרמיל. אם זה לא נח על הגב לא עשיתם בזה כלום. מעולם לא פגשתי מטייל שסובל מכאבי גב ואמר לעצמו, שאומנם אני בקושי הולך, אבל איזה מזל שחסכתי את השלוש מאות שקלים האלה. ברגע שהכאב מתחיל, אתם תצערו על כל שקל שנחסך. הדרך היחידה לדעת אם התרמיל נוח על הגב הוא לנסות אותו בחנות עם משקל כבד בתוכו. הטריק הכי ידוע של חנויות הוא לשים משקל נמוך של 8 קילו (נתקלתי בחנויות ששמות אפילו פחות מזה) בתוך התרמיל, ולשאול אם זה נח. חשוב לזכור שאתם עומדים בחנות על ריצפה ישרה ומיזוג אוויר, ובטח שעם משקל נמוך כל תרמיל יהיה נח. אבל זה לא תואם את מה שקורה במציאות. במציאות אתם תמצאו את עצמכם סוחבים 15 ק"ג ויותר על הגב, ותלכו לא במיזוג אויר אלא בתנאי שטח קשים, על שבילי אפר, ובטח שלא במיזוג אויר. תתעקשו בחנות שישימו לכם משקל של 15 ק"ג בתוך התרמיל ותסתובבו עם התרמיל על הגב כמה שיותר. למעשה אני ממליץ לעשות את כל שאר קניות ציוד הטיולים כשהתרמיל על הגב.
דבר נוסף הוא לוודא שהתרמיל עשוי מבדים חזקים. תבדקו ותשאלו ממה התרמיל עשוי. אם התרמיל עשוי מבד דק אז תבדקו שהבד הוא ניילון עמיד, כמו בד בשילוב עם Kevlar, ולא סתם ניילון זול. אחד התרמילים שהכי מפתיעים לרעה אלא הדגמים הבסיסיים של חברת Gregory. לחברה יש שם טוב של "תרמיל עמיד" בגלל שבעבר הם יצרו רק תרמילים עמידים, אבל בשנים האחרונות על מנת להלחם בשוק הם התחילו לייצר סידרה של תרמילים שנכנסים לקטגוריה של "תרמיל זול".
תבדקו כמה ציוד נכנס לתרמיל הגב הגדול שאתם רואים בחנות. יש נטיה לקנות תרמיל 60 ליטר בזמן שלפעמים צריך יותר מזה. כשמטיילים בשביל ישראל רואים הרבה פעמים אנשים קושרים הרבה ציוד מחוץ לתרמיל. זה לא נכון לעשות מפני שכך המשקל לא מפוזר נכון על הגב, ורק מקשה על ההליכה (אני שולח אותכם לכתבה שכתבתי בנושא). תרמיל גדול אולי יהיה יקר בעוד 200 ש"ח, או טיפה יותר, אבל יהיה יותר נח על הגב. כל הציוד שלכם צריך להיות בתוך התרמיל. הדבר היחיד שאני חושב שיכול להיות מחוץ לתרמיל, ולא יפריע לפיזור המשקל על הגב, הוא מזרון שטח פלציב "מזרון שטח ספוג".
אז מה נכנס לי לתרמיל הזה?
בטיולי קיץ נכנסים לתרמיל חמישה בקבוקי ליטר וחצי של מים, כולל שקית שתיה של 4 ליטר, אוהל יחיד קל משקל, שק שינה קייצי, מזרון שטח מתנפח, אוכל לשלושה ימים, ציוד בישול עם גזיה, וציוד נילווה כמו לדרמן וכו'. את החצובה אני קושר מחוץ לתרמיל, ודואג לאזן את המשקל שנמצא ברובו בצד של החצובה, על ידי פיזור נכון לצד הנגדי של בקבוקי המים לשתיה ובישול.
בטיול חורף נכנס לתרמיל: שקית שתיה של שלושה ליטר ובקבוק מים של ליטר לבישול, אוהל זוגי עמיד בסופות גשמים/שלגים, שק שינה חורפי (עד לטמפרטורה של מינוס 18 מעלות. או שק שינה לטמפרטורות של מינוס 1 לפי הצורך), מזרון שטח מתנפח, אוכל לשלושה ימים כולל ציוד בישול עם גזיה. וביגוד חם. למקרה ואני יוצא לשלג, אז גם קרמפונז, כפפות נוספות ואם צריך סנדלי שלג. אני קושר את סנדלי השלג מחוץ לתרמיל, בדיוק באמצע. גם כאן, החצובה מחוץ לתרמיל, ואני מאזן את המשקל בתוך התרמיל לצד השני על ידי מיקום האוהל הזוגי בצד הנגדי לצד של החצובה לצילום.
לסיכום
התרמיל הזה Ferrino XMT 80+10L הוא תרמיל השטח הכי ותיק שלי ואיתו אני יוצא כבר יותר מעשר שנים לשטח והוא עדיין במצב מעולה. אין לו שום סימניי בלאי, או משהו שמתחיל לרמוז על כך. העמידות שלו החזירה כבר ממזמן את ההשקעה הכספית הראשונית בו. טיילתי איתו בתנאי שטח קשים במדבר, בצפון הארץ ובשלג, וכמובן תחת גשם. אומנם אני תמיד יוצא עם כיסוי גשם לתרמיל בימים גשומים, אבל גם בפעמים ששכחתי לקחת כיסוי גשם לתרמיל, כמות הגשם שנכנסה לתרמיל הייתה קטנה מאוד. התרמיל מאוד נח על הגב, ועד עכשיו אני לא רואה שריפודי הכתפיות והאגן שלו מתחילים לעבד את העובי שלהם, והם נשארו רכים. התרמיל מומלץ מאוד לטיולי שטח ארוכים, שיוצאים עם ציוד צילום לכמה ימים של צילומי שטח ארוכים, אם זה בשביל ישראל, ואם סתם גיחה לשטח לכמה ימים.