17 Mar
17Mar


Fujinon GFX 50R

הכתבה הזאת תיהיה קצרה מהרגיל בגלל שאין הבדלים טכנים ברמת יכולות הצילום מהגוף ( Fujifilm GFX 50S ). למעשה השינויים היחידים או העיקריים הם מיקום הכפתורים, העיינית, וכמובן הגדול והמשקל.

הגוף הזה טיפה רחב יותר, אבל נמוך יותר ופחות עבה, שהמשמעות היא שהוא תופס פחות מקום בתוך תיק צילום. גם נקודות החיבור בין המצלמה למחשב יושבים בתחתית הגוף, שזה טיפה פחות נוח לי אישית בצילומי סטודיו, כאשר אני מחובר למחשב או ישירות למסך הגדול שעל הקיר, אבל זה לא משהו שמונע ממני לעבוד מחובר למחשב.

העיינית זזה מהמרכז לצד שמאל, ובזה אני לא רואה אף הבדל במהלך העבודה, וזה לא מורגש כלל. מיקום הכפתורים שונו בחלק האחורי וגם בחלק הקידמי של הגוף, וכמו שאתם יודעים מיקום כפתורים לרוב משתנה בין גוף לגוף וזה רק עניין של הרגל.


אבל עם כל זה, אני יותר אוהב, והרבה יותר נח לי לעבוד עם הגוף הזה ( Fujifilm GFX 50R ) ולא עם הגוף הראשון שיצא ( Fujifilm GFX 50S ). ולמה זה? בזכות שני דברים. הראשון, זה הגודל הקטן יותר והמשקל הנמוך, והדבר השני, שמשמעותי לי במיוחד, זה מיקום כפתור האיזו כבררת מחדל בגוף הזה.

כמו שאתם יודעים, הרוב הגדול ביותר של הכפתורים ניתנים לשינוי מבחינת התפקיד שלהם, וניתנים להתאמה אישית. כך גם הכפתור הזה, שיכול לשנות את הפונקציה שלו בהתאם לצורך. אבל זה שהכפתור יכול לשנות את האיזו זה הברקה! תמיד כפתור האיזו נמצא, לפי דעתי, במקום הלא נכון. גם כשעבדתי עם ניקון (עבדתי עם ניקון משנת 1994 ועד 2016), כפתור האיזו הוא כפתור נפרד שנמצא בצד שמאל (בגופי הפול פריים). גם במצלמות של קנון, סוני ואפילו פוגי הוא נמצא במקום משלו בצד ימין או שמאל. בצילומי סטודיו אני אומנם לא משתמש בו הרבה, מפני שאני יושב על איזו נמוך, וכך גם בצילומי נוף במהלך היום. לעומת זאת בצילומי רחוב אני משנה את האיזו ללא הפסקה, מפני שאני צריך לשנות הרבה את המהירות, כשאני עובר ממקום מואר למקום חשוך כמעט ללא הפסקה, וזה דורש שינוי רב של איזו. האפשרות לשנות את האיזו בכפתור הגלילה הקידמי בשבילי זה שיפור נוחות הצילום בצורה משמעותית, וזה שלעצמו כבר שווה הכל!!

אני מצרף כמה צילומי שטח שנעשו עם הגוף הזה. שאר הנתונים הטכניים כמו שהזכרתי זהים לגוף הקודם שעדיין נמכר.

*** הערת אגב: למי שלא יודע, הטווח הדינמי והמידע שמופיע בקובץ בפורמט הביינוני הוא מדהים!!! אני מצרף שתי תמונות שמראות כמה מידע עצום אפשר לשלוף מהצל ומהחלקים הצרובים של התמונה. כמובן שפתחתי את הצל יותר מידי. אבל זה למטרת הדגמה של כמות המידע שאפשר להציל במקרי קיצון. למעשה הצורך בצילום (HDR) כמעט ולא נדרש בכלל, עם כי הפונקציה כמובן קיימת במצלמה.







תודה מיוחדת ליבואן Ferrino על הכנת הכתבה

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.